5 nasvetov za gladko zamenjavo službe

Vas vaše trenutno delo ne zadovoljuje? Če ste razočarani, nemotivirani in nezadovoljni s trenutno službo, saj vam ne predstavlja nobenega izziva, je morda čas za veliko spremembo. Pri tem je treba poudariti, da sprememba službe ni nekaj, kar bi lahko naredili brez temeljitega razmislega.


 
Predstavljamo vam 5 nasvetov, ki vam bodo olajšali tehtanje in odločanje o zamenjavi službe.
 
1. Vam ne odgovarja vaš poklic ali podjetje, v katerem delate?

Pomembno je, da razmislite o resničnih občutkih glede vašega poklica in podjetja, v katerem delate. Bistvo je, da razmislite, ali želite zamenjati poklic ali podjetje. Sovražite svoje delo ali zgolj podjetje? Razmislite o tem, kaj vas dela nesrečnega, in o tem, ali bi lahko bili srečnejši, če bi enak poklic opravljali v kakšnem drugem podjetju.

2. Osredotočite se na vaše prednosti!

Ključ do uspeha je, da kariero zgradite na vaših prednostih. Razmislite o prirojenih talentih in sposobnostih oz. o tistih zadevah, ki jih počnete z lahkoto. Z lahkoto prepričate ljudi okoli vas? Obožujete delo s številkami? Veliko bolje pisno kot ustno komunicirate? Pustite, da vas vaše prednosti usmerijo na pravo pot.

3. Zavedajte se vaših “prenosnih” sposobnosti

Pri zamenjavi službe se morate zavedati tistih talentov in sposobnosti, ki so uporabna pri številnih različnih službah in niso zgolj panožno osredotočena. Če imate na primer vodstvene izkušnje, gre za nekaj, kar je uporabno v vsaki panogi. Isto velja za komunikacijske sposobnosti, računalniško znanje, pisne sposobnosti, prodajno orientiranost in organizacijske sposobnosti. Ključno je, da atraktivno predstavite vse svoje sposobnosti, in sicer na način, ki bo privlačen za vsakega delodajalca.

 
4. Zavedajte se zahtev novega poklica!

Če želite zamenjati poklic, se morate zavedati, kaj bo le-ta od vas zahteval, in ali ste pripravljeni te zahteve izpolniti. Če si želite na primer delati kot socialni delavec ali medicinska sestra, se morate zavedati, da boste potrebovali določeno dodatno izobraževanje. Za kakšen drug poklic boste morda morali pridobiti licenco ali certifikat. Ključno je vaše prepričanje, da ste pripravljeni na tovrstne korake.

5. Povezujte se in načrtujte!

Nemogoče bo zamenjati službo oz. poklic, če ne boste vedeli ničesar o želenem delovnem področju. Številni strokovnjaki priporočajo, da se pred menjavo službe oz. poklica pogovorite z osebami, ki opravljajo želeni poklic. Tako boste namreč spoznali, ali je ciljni poklic res to, kar želite.

Najpomembnejše pri menjavi poklica oz. službe pa je, da najdete takšno službo, ki se bo ujemala z vašo osebnostjo oz. s tem, kar ste. Za lažje iskanje “prave” službe si pomagajte z odgovori na tri ključna vprašanja:

  • Kaj vas zanima?
  • Kakšne so vaše vrednote?
  • Katere so vaše prednosti?


Kot povsod pa sta tudi pri iskanju nove službe ključna pozitivno razmišljanje in vizualizacija. Predstavljajte si vas na novem delovnem mestu, pred očmi si odvrtite scenarij, ki vas osrečuje. Zapišite si, kaj vas na delovnem mestu osrečuje in kaj zelo moti. Tako boste lahko že na začetku izključili tiste službe, ki so v nasprotju s tem, kar vas osrečuje, in se odločili za tiste, ki vam najbolj odgovarjajo.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!