Kako iskati službo med recesijo?

Podjetja se zapirajo, brezposelnost narašča. Da bi v tem času bili uspešen iskalec zaposlitve, morate ostati mirni, potrpežljivi in biti proaktivni, obenem pa morate upoštevati naslednje nasvete.1. Izberite svoj cilj in dajte vse od sebe

Zelo pomembno je, da ves svoj čas in energijo usmerite v iskanje takšne službe, ki vam je najbolj pisana na kožo. Ne izgubljajte časa s pošiljanjem prošenj stotinam podjetij, ki vas le delno ali sploh ne zanimajo. Osredotočite se na peščico podjetij in se nanje super pripravite. Pošljite jim vašo prošnjo in življenjepis, tudi če nimajo aktualnih razpisov.

2. Prodajte se

Poleg tega, da morate prebrati vse o želeni službi in podjetju, se morate dobro pripraviti na razgovor. Razmislite o morebitnih vprašanjih in se nanje pisno pripravite. Pripravite dobre in udarne odgovore, ki bodo prepričali še tako zahtevnega delodajalca. Pričakujte vprašanja, kot so, zakaj menite, da bi morali zaposliti ravno vas, zakaj ste pravi za to delo, katere so vaše prednosti in slabosti. Mnogi pa zahtevajo tudi, da izpostavite vaš največji dosedanji poklicni dosežek ali da navedete, kaj bi o vas povedali nekdanji sodelavci ali celo nadrejeni.

3. Razmislite o morebitni samostojni poti

Če imate izobrazbo oz. poklic, ki vam omogoča samostojno oz. freelance poklicno pot
in vas to veseli, nikakor ne odlašajte in začnite z delom. Pišite članke za revije, spletne strani in časopise; prevažajte pohištvo, pomagajte pri selitvah … Počnite tisto, kar vas veseli in ob tem konkretno služite.
 
4. Sprejmite honorarno delo

Če vam samostojno delo ne odgovarja, redne zaposlitve pa zaenkrat ni na vidiku, poskusite s honorarnim delom. Svoje prošnje pošljite podjetjem, ki se vam zdijo privlačna. Tovrstna dela so navadno dobro plačana, obenem pa boste spoznali veliko pomembnih ljudi. Pokažite se jim v najboljši luči, saj bodo tako kmalu prepoznali vaše kakovosti, vaše možnosti za redno zaposlitev pa bodo zrasle.

5. Izpilite malenkosti

Za prijavljanje na posamezna delovna mesta ne smete NIKAKOR uporabiti iste prošnje. Vsako podjetje ima namreč svoje zahteve, vrednote in pričakovanja, zato morate prošnjo prirediti le-tem. V vsaki prošnji morate omeniti, da imate točno tiste prednosti in znanja, ki jih podjetje omenja v razpisu.

6. Ostanite pozitivni

Najpomembnejša stvar pri iskanju zaposlitve v težkih časih je, da ostanete pozitivni. Ob 10-odstotni brezposelnosti je namreč še vedno 90-odstotna zaposlenost. Zapomnite si, da ni pomembno, koliko služb je ali ni na voljo tam zunaj – iščete le eno, tisto pravo za vas.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!