Kako napisati odpoved za delo?

Odpoved za delo je popolnoma formalna zadeva. Če vam gre trenutna služba na živce, vas obremenjuje ali pa ste celo našli drugo službo, je odpoved najpogosteje najboljša rešitev.

Ob misli na odpoved je mnogim neprijetno, saj bi radi zadevo čim prej spravili zase, brez obtoževanj s strani delodajalca ali neželenih komplikacij glede odpovednega roka in preostale plače, do katere so upravičeni.Upoštevajte odpovedni rok!

Večina zaposlenih ima s podjetjem sklenjeno zaposlitveno pogodbo. V pogodbi je najpogosteje določen tudi odpovedni rok, nekatere pogodbe pa vključujejo tudi sankcije, ki nastopijo v primeru neupoštevanja odpovednega roka.

Če želimo delo zapustiti takoj ali zelo hitro, v vsakem primeru pa pred odpovednim rokom, se lahko za to sporazumno dogovorimo z delodajalcem. Če delodajalec ni pripravljen na sporazumno odpoved, se moramo držati odpovednega roka.

Če v pogodbi nimate določenega odpovednega roka in ste zaposleni za določen ali nedoločen čas, potem velja odpovedni rok enega meseca, ki je določen v kolektivni pogodbi. Če ste zaposleni za določen ali nedoločen čas s poskusnim obdobjem nekaj mesecev, potem lahko v teh mesecih pogodbo o zaposlitvi odpoveste v roku 8 dni.

Kako napisati odpoved?

Pisanje odpovedi ni nobena umetnost. Zgoraj levo napišete svoje podatke, nato podatke podjetja. Nato sledi naslov Odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Nato napišite, da s tem in tem dnem odpovedujete pogodbo o zaposlitvi na delovnem mestu XXX. Razlogov za odpoved vam ni treba podajati, razen če jih želite navesti z razlogom, da bi čim prej sporazumno zapustili delovno mesto. Npr: Zaradi zdravstvenih težav / velikega nezadovoljstva na delovnem mestu / zasedbe drugega delovnega mesta prosim za sporazumno odpoved o zaposlitvi v čimprejšnjem možnem času.

Levo spodaj napišite kraj in datum, desno pa vaše ime in priimek ter se spodaj podpišite.

A4 list nato dajte v kuverto in jo vročite delodajalcu. Ne pozabite se dogovoriti glede izplačila zadnje plače, regresa in potrdila o izkoriščenem dopustu.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!