Kako neopazno iskati novo delo?

Ko iščete novo delo, zaposlitev oz. službo, je že samo ubadanje s potencialnimi delodajalci dovolj stresno – številne zavrnitve, naporni razgovori, napeta pogajanja glede plače itd. Če temu dodate še usklajevanje s trenutno službo, predvsem zaradi razgovorov, je že skoraj dejstvo, da se ne boste konkretno pripravili na razgovor ali ga boste celo odpovedali.

Kako obdržati staro službo, medtem ko iščemo novo?

Najtežje preizkušnje pri iskanju nove službe, medtem ko skušamo obdržati staro, smo razdelili v 3 kategorije.1. Načrtovanje razgovorov v delovnem času

Predhodno razmislite o tem, ob kateri uri vam bi najbolj ustrezali razgovori oz. kdaj ste dosegljivi po telefonu ter to sporočite potencialnim delodajalcem. Vedno več razgovorov je namreč opravljenih preko telefona, zato morate biti vedno v pripravljenosti.

Predstavljajte si, kako se bi počutili, če vas bi glede razgovora poklicali, medtem ko bi bili v pisarni s šefom in sodelavci. Takšne situacije morate vnaprej predvideti in se ob klicu z neznane številke umakniti iz pisarne.

2. Kako se primerno obleči, ne da bi vzbujali pozornost?

V pisarni ste večinoma v kavbojkah, za večino razgovorov pa morate vsekakor obleči poslovno obleko. Če se načrtujete na hitro preobleči, morate mesto greha skrbno načrtovati.

Clark Kent se je v Supermana na primer preoblačil v telefonski govorilnici. Preoblečete se lahko tudi v toaletnih prostorih restavracij, barov, hotelov, knjižnic, zdravstvenih domov in fakultet.

Bolj prebrisana metoda je, da z nošenjem obleke dan ali dva v tednu začnete že kakšna dva tedna pred razgovori. Sprva vas bodo čudno gledali, a se bodo kmalu navadili.

3. Iskanje izgovorov za skrivnostne sestanke

Najtežja izmed preizkušenj je vsekakor šefu povedati, zakaj nas nekaj časa oz. ves dan ne bo v službo. Nekateri avtorji priporočajo, da smo odkriti in povemo, da imamo nujen sestanek. Manj, kot bomo o tem razlagali, manj se nam bo treba zagovarjati. Tudi, če nas šef vpraša, za kakšen sestanek gre, priporočajo, da povemo, da gremo na razgovor.

Redakcija Dela.si je drugačnega mnenja, saj vsi dobro vemo, kako se bi stari delodajalec odzval na takšno priznanje. Priporočamo izgovore, kot so: imam nujen zdravniški pregled, priklopiti mi pridejo nov telefonski priključek/kabelsko/internet/klimo, doma na plačilo čakajo pleskarji/keramičarji/zidarji … psa/mačko moram peljati k veterinarju, ženi moram nujno odpeljati avtomobil, nujno moram po otroka v vrtec/šolo …

Če pa nikakor ne želite lagati, je najbolje, če si tistega dne vzamete dopust.

Ko se enkrat zaveste, da želite na vsak način zamenjati službo, boste nekaj časa vsekakor morali voditi dvojno službeno življenje.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!