BKS BANK - Naši sodelavci rastejo z nami

Kdo smo

BKS Bank AG je univerzalna banka, ki v Avstriji posluje od leta 1922, v Sloveniji pa od leta 1998 z družbo BKS-leasing d. o. o. in predstavništvom v Ljubljani. V letu 2004 je BKS Bank v Ljubljani odprla svojo prvo bančno podružnico v tujini, v letu 2005 pa poslovno enoto v Mariboru in letos, 2009, poslovno enoto v Celju. Trenutno nas je v Sloveniji 50 zaposlenih, v celotnem koncernu pa več kot 1.000.

Poslovanje v letu 2008 - rastemo odgovorno

Koncern BKS Bank se je tudi v razburkanih razmerah na trgu uspel varno ubraniti krize. Leta 2008 je bilančna vsota narasla na skoraj 6 milijard EUR, zavidljiv je tudi doseženi bilančni dobiček v višini 41,9 milijonov EUR. BKS Bank že od nekdaj vodi poslovno politiko majhnih tveganj, ki v središče postavlja varnost delovnih mest zaposlenih, razumne donose za investitorje ter zanesljivo partnerstvo za stranke. V preteklem poslovnem letu se je pokazalo, da takšna strategija tudi v kritičnih časih zagotavlja uspehe in da jo stranke cenijo.

Zaposleni rastejo z nami - delodajalec enakih možnosti in družini prijazno podjetje

Naši zaposleni so del našega skupnega uspeha in v prvi vrsti tisti, ki ustvarjajo ugled BKS banke kot odgovornega partnerja v vsem, kar zadeva finance. Zato smo posebej pozorni, da zaposlujemo visoko motivirane in izobražene kadre, ki nazorno pokažejo svoje veščine, odprtost in profesionalnost našim strankam. Predanim in zavzetim zaposlenim ponujamo odlične karierne priložnosti.

Z vrsto ukrepov, med drugimi, drsnim delovnim časom in izjemno fleksibilnostjo delovnih procesov, skrbimo tudi za to, da naši zaposleni uspešno združujejo starševstvo s poklicno kariero. V BKS bank dajemo priložnost mladim, saj se zavedamo, da je brezposelnost med mladimi naraščajoč družbeni problem. Pri nas študentje lahko spoznajo delovanje banke  in se usposobijo za morebitno redno zaposlitev ob dokončanju študija. Starejšim delavcem nudimo posebej prilagojene programe izobraževanja, s poudarkom na sodobni tehnologiji in jezikovnih tečajih ter jim s tem omogočamo enake možnosti na trgu delovne sile z drugimi.

Naši zaposleni cenijo, kar delamo za njih. Posledično je povprečno obdobje zaposlitve v BKS banki v Avstriji presenetljivo visoko, 16 let, letna fluktuacija pa izredno nizka (pod 5 %). 57 naših sodelavcev v Avstriji je v letu 2008 praznovalo jubileje; 17 jih je z nami že 35 let in 6 celih 40 let.

Intervju z mag. Wernerjem Laurejem, direktorjem kadrovske direkcije

Strošek delovne sile je največji izdatek BKS banke. Ali v časih krize razmišljate o zmanjšanju števila zaposlenih?

V BKS banki smo se vedno prizadevali za to, da bi bili odgovoren delodajalec.  Zato tudi v težkih časih ne mislimo odpuščati zaposlenih. Smo pa izredno izbirčni  pri izbiri novih sodelavcev in na ta način, s preudarnimi izbirami, prihranimo kar nekaj denarja.

Ali ste zaposlenim omogočili enako obširne programe izobraževanj in usposabljanj tudi v letu 2009?

V letu 2009 nismo zmanjšali proračuna za izobraževanje zaposlenih. Visoko usposobljeni zaposleni so namreč ključni za uspeh ponudnikov (finančnih) storitev, kot je BKS bank. Ljudje, ki delajo za nas, niso le izjemno strokovni, oborožimo jih tudi z vrsto seminarjev osebnostnega razvoja. Zato ni potrebno posebej poudariti, da bomo nadaljevali z uspešno prakso, kot coaching programom, mentorskim projektom za mlade vodje in vrsto drugih izobraževalnih priložnosti tudi v letu 2009.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!