Dobra prošnja odpira vsa vrata

Približno četrtina aktivnega prebivalstva v tem trenutku išče (novo) službo. V vašem primeru to pomeni, da ste eden od 500.000 Slovencev, ki dnevno razmišljajo o eni in isti stvari. Službi.

Poslali ste 10, 20, 50 ali celo 100 ali več prošenj za zaposlitev, od katerih ste dobili le nekaj zavrnitvenih pisem in toliko povabil na razgovore, da jih lahko preštejete na prste ene roke. Ko ste izvedeli, da je vašo sanjsko službo dobil nekdo, ki vam po znanju sodeč ne seže niti do kolen, ste se začudeno vprašali, kaj delate narobe.Ključna je odlična prošnja

Odgovor je na dlani. Izbranega kandidata so poklicali na razgovor, ker jih je prepričal s super prošnjo za zaposlitev. Bila je celo tako dobra, da so ga zaposlili.

Najbolje, da zadnji stavek vnovič preberete, saj je zelo pomemben. Postavite se v vlogo delodajalca, da boste bolje razumeli potek izbora. Predstavljajte si, da dobite za eno razpisano delovno mesto 100 ali več prošenj. Če bi hoteli vse temeljito prebrati, bi za to potrebovali ogromno časa, ki ga nimate! Ker so tudi delodajalci zgolj ljudje, poskušajo najti bližnjico, s katero bi skrajšali postopek »sortiranja semena od plevela«.

Prošnja za zaposlitev je vaše edino orožje

Prvi korak je prelet prošenj in izbor tistih, ki so v kratkem času vzbudile zanimanje. Z drugimi besedami, prošnja je vaše edino orožje, s katerim lahko pustite dovolj velik vtis, da pridete v ožji izbor.

Na prošnjo morate začeti gledati kot na sredstvo za začetek komunikacije z delodajalcem, zato morate v njej vidno izpostaviti vaše ključne prednosti, znanja in socialne kompetence ter delodajalca prepričati, zakaj ste ravno vi pravi za določeno službo, zakaj mora spoznati ravno vas in vas povabiti na razgovor.

Naredite privlačen vtis

Predstaviti se morate v privlačni luči, saj, bodimo odkriti, nobenega delodajalca ne zanima dolga in široka zgodba o vašem šolanju, odraščanju in o tem, da si želite od majhnih nog opravljati točno to delo. To boste lahko povedali na razgovoru.

Vsak menedžer bi si želel zaposliti nekoga z dolgoletnimi izkušnjami in izrednim znanjem ter z vsemi želenimi sposobnostmi in osebnostnimi lastnostmi. Najti takšno osebo je seveda težko, zato morajo delodajalci dnevno zaposlovati ljudi na podlagi drugih lastnosti. Če si torej želite biti eden izmed njih, morate delodajalca že v sami prošnji prepričati, da se vas splača ne samo spoznati, ampak tudi zaposliti.

Odklanjajo vas zaradi nezanimivega vtisa

Naslednjič, ko boste dobili zavrnitev ali celo ostali brez odgovora, se zato nikar ne tolažite, da vas niso izbrali, ker ne ustrezate pogojem. Odvrnila sta jih predvsem vaša neprivlačna pisna komunikacija in pomanjkanje prepričljive osebnosti.

Več o pisanju TOP-prošenj v drugih člankih v kategoriji PROŠNJE.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!