Pisanje prošnje za zaposlitev

1. Delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate!

Na začetku besedila prošnje delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate na razpisano delovno mesto. Ne zato, ker ste oglas videli tukaj in tam, ampak zato, ker vas je oglas navdušil, ker izpolnjujete vse zahteve in ste v razpisu videli priložnost, da pripomorete k uspehu podjetja.

2. Navedite svoja znanja, izkušnje in največje dosežke

Spet v enem samem odstavku navedite, v čem ste dobri (naštejte tisto, kar zahtevajo v razpisu), kakšne delovne izkušnje imate in vaš največji delovni uspeh. Da ste npr. z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi pridobili stranko, vredno milijon evrov letno, ali da mesečno za 15 % presegate prodajo sodelavcev.

3. Povejte, zakaj si želite delati v podjetju in kako bodo z vami pridobili!

Laskajte delodajalcu in povejte, da želite postati del tako uspešnega podjetja, kot je njegovo in da bi z vami pridobili to in ono.

4. Zaključite z akcijo!

Povejte, da bi radi delodajalcu podrobneje predstavili vaše znanje in predvsem ideje, kako bi lahko prispevali k večjemu uspehu podjetja. Navedite, kako in kdaj vas lahko kontaktira ter da se veselite morebitnega sodelovanja.

Prošnja tako ne sme biti daljša od 1 A4 strani, sestavljena pa je lahko iz ca. 4 odstavkov, kot smo jih navedli zgoraj. Če se boste držali zgornjih pravil, imate zelo velike možnosti za razgovor.

 

 

 

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!