Videz prošnje za delo

Napisali ste prošnjo za delo, ki odraža vaše delovne izkušnje, sposobnosti in je prilagojena na določen razpis za prosto delovno mesto. Imate tudi kontaktne podatke podjetja in ste pred tem, da prošnjo odpošljete po navadni ali elektronski pošti.
 
STOP! Preverite njen videz!


 
Preden odpošljete prošnjo, morate obvezno preveriti, ali je vizualno privlačna. To namreč pred branjem popolnoma nezavedno naredi vsak delodajalec. Isto velja za srečanje dveh oseb, kjer vedno najprej zaznamo vizualnost osebe. Prvi vtis se ustvari le v nekaj sekundah, zato si vzemite nekaj minut in preverite naslednje zadeve.
 
1. Dolžina prošnje

Če je vaša prošnja daljša od ene strani, jo, dobronamerno rečeno, takoj skrajšajte na eno stran. Pošiljanje dolge prošnje je namreč tako učinkovito, kot če jo kar sami vržete v koš. Ne glede na to, kako dobra je!

2. Struktura prošnje

Če ima vaša prošnja največ dva odstavka, ste lahko prepričani, da bo delodajalec poskušal preleteti v dveh sekundah in bo težko našel kaj zanimivega, razen če ste posebnosti poudarili s krepkim tiskom.

Dobra prošnja ima 4 odstavke, ki se začnejo z dobrimi mednaslovi, ki takoj pritegnejo pozornost. Delodajalec tako takoj najde, kar išče, in prošnjo prebere z velikim zanimanjem.

3. Glava prošnje

Ne glede na to, kako zastarelo zveni, je treba levo na vrhu vsake formalne prošnje napisati svoje kontaktne podatke, pod tem kontaktne podatke podjetja in desno od slednjih kraj in datum pošiljanja.

Če vas bo želel delodajalec povabiti na razgovor, bo kontaktne podatke namreč vedno iskal levo zgoraj. Če bo vaša prošnja prispela zadnji hip, ga bo zanimalo, kdaj ste jo poslali. Nekatere delodajalce pa zanima tudi, na kateri naslov ste poslali prošnjo.

4. Naslov prošnje

Naslov prošnje je najpomembnejša sestavina, ki delodajalcu pove, za katero delovno mesto se prijavljate. Napisan mora biti s krepkim tiskom, lahko je tudi nekoliko večji (14 px).

Navadno se napiše Prijava na delovno mesto XX, če želite izstopati in si povečati možnosti za razgovor, pa oblikujte bolj zanimiv naslov, ki bo vključeval delovno mesto, na katerega se prijavljate.

5. Konec prošnje

Na koncu ne pozabite na kratek klic za akcijo. To pomeni, da namesto S spoštovanjem ali Lep pozdrav napišete akcijski stavek, kot je na primer: Veselim se vašega odgovora in srečanja z vami ter vas lepo pozdravljam. Nato sledi vejica, spodaj pa vaš podpis.

Če boste upoštevali vseh 5 nasvetov, boste imeli zagotovo večje možnosti za povabilo na razgovor.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!