10 modnih grehov na razgovoru

Obleka mora odražati del tega, kar ste, ne sme pa biti vpadljiva. V nadaljevanju navajamo 10 modnih grehov na razgovoru.1. Neurejeni nohti: Nasvet velja tako za ženske kot moške. Ekstremno dolgi ali pogriženi nohti so na razgovoru nesprejemljivi. Vaši nohti morajo biti pristriženi in čisti.

2. Nakit, ki bode v oči: Ne nosite več kot dva prstana na roki in več kot po en uhan v vsakem ušesu. Tudi obrazni nakit in zvenketajoče zapestnice niso zaželene.

3. Čevlji z okritimi prsti ali peto: Tudi natikači so prepovedani. Dotrajanih čevljev pa se znebite ali jih prihranite za posebne priložnosti.

4. Gole noge: Tudi v vlažnih poletnih dneh nosite nogavice. Kupite jih lahko v nevtračnih barvah in takih, ki se ujemajo z vašimi čevlji.

5. Zastarele obleke: Nekatere imajo predolge ali prekratke rokave in hlačnice. Če vam jih ne more popraviti niti dober krojač, jih raje zamenjajte. Pravilno dolgi rokavi so tisti, ki vam ob predse iztegnjenih rokah segajo do členkov, ki z dlanjo povezujejo prste.

6. Kratka krila: Krila lahko segajo najmanj 5 centimetrov nad koleni. Na razgovor za zaposlitev nikakor ne nosite kapri hlač ali oprijetih trikojev.

7. Usnjene jakne

8. Metuljček pri moških: Raje oblečite kravato, predvsem na prvih dveh razgovorih, nato lahko oblečete tudi zgolj srajco.

9. Potiskane in sexy torbice: Torbice morajo biti videti konzervativno in biti čim bolj neopazne.

10. Rdeče denarnice in čevlji: Tudi tukaj velja, bolj konzervativno, bolje je.

Konzervativne barve v vseh mogočih odtenkih modre in sive so najboljše. Če boste na razgovoru v črnem, boste najverjetneje preresno delovali. Če se boste kljub temu odločili za črno, poskrbite, da jo boste kombinirali s kakšno nežno bravo v bližini obraza, ki bo omehčala vaš videz. Za drugi intervju vam ni treba kupiti ali zamenjati obleke, zadostuje že, če oblečete srajco, kravato ali urejeno majico v drugi barvi.

Razgovor ni modna pista, čeprav se morate zavedati, da so vsa omenjena priporočila namenjena predvsem tistim, ki iščejo bolj konzervativno oz. poslovno orientirano službo. Tisti, ki iščejo službo na področju umetnosti in na določenih kreativnih ali svobodnjaških  področjih, so seveda lahko bolj drzni. Drznost je ponekod celo dobrodošla. Vsi ostali pa bi morali stremeti k čim bolj konzervativnem videzu. Vse več podjetih namreč uvaja tradicionalna profesionalna oblačila.

Karkoli oblečete mora dati delodajalcu vedeti, da ste profesionalec, pripravljen na opravljanje nove službe. Naj vas pri oblačenju vodi notranji čut za estetiko, saj boste tako z lahkoto obšli modne grehe, ki vam bi lahko prekrižali začetek uspešne karierne poti. Ključno je, da ste videti dobro in da se vas videz sklada s pričakovanji vašega delodajalca.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!