10 zlatih odgovorov na razgovoru

V članku 10 najpogostejših vprašanj na razgovoru smo vam predstavili ključna vprašanja, ki se postavljajo na vsakem razgovoru za službo. Tokrat vam ponujamo odlične odgovore nanje, s katerimi boste na razgovoru zagotovo blesteli.1. Zakaj si želite delati ravno za naše podjetje?

Preberite si vse o podjetju, v katerem boste imeli razgovor. Izpišite si njihove največje uspehe in poudarite, da si želite postati del tako uspešnega podjetja in prispevati še k večjemu uspehu. Omenite ugled podjetja in poudarite, da si želite v podjetju ustvariti kariero, saj si lahko zelo dobro predstavljate, da bi v njem ustvarjali svojo poklicno pot.

2. Zakaj želite pustiti trenutno zaposlitev?

Najboljši odgovor na to vprašanje je, da si želite spremembe, večjih izzivov in novosti. Nikakor ne govorite o tem, kako vam gredo na živce šef in sodelavci, da odhajate zaradi slabih delovnih pogojev, nadur, nizke plače in podobno. To bi dalo delodajalcu misliti, da boste tudi o njem in njegovem podjetju po odhodu slabo govorili.

3. Zakaj naj zaposlimo ravno vas?

Nazorno preberite zahteve za delovno mesto in delodajalcu naštejte ravno te. Povejte na primer, da ste zelo komunikativni, da radi delate z ljudmi, da ste zelo pozitivni in ciljno usmerjeni, da boste dali vse od sebe in se prepustili delu. Da zelo radi pomagate sodelavcem in strankam, da ste kreativni in da vas žene želja po uspehu.

Če dajejo poudarek izobrazbi, poudarite, da ste zelo uspešno zaključili to in ono šolo in da ste se vedno pripravljeni izobraževati, saj vas to zelo veseli.

4. Katero področje dela vas najbolj zanima?

Če se prijavljate za mesto tajnice, ne smete odgovoriti, da vas najbolj zanima kreativno delo, vodenje ljudi in podobno. Vedno morate navesti točno tisto, kar bi dejansko delali na novem delovnem mestu. V tem primeru torej komuniciranje, kontakt z ljudmi, delo z računalnikom, vodenje evidenc in dokumentov.

5. Raje delate sami ali v timu?

Dandanes je žal tako, da večina služb zahteva timsko delo in išče zaposlene, ki so zelo družabni in timsko naravnani. Če niste timski človek, službo pa vsekakor želite, raje poudarite, da zelo radi delate z ljudmi in se na tem področju pač potrudite.

6. Opišite mi vaš največji poslovni uspeh!

Poudarite številke – koliko ste zaslužili. Ste pridobili nove stranke? Izboljšali odnose s sodelavci, jih motivirali? Vse to poudarite.

7. Naštejte mi 5 vaših pozitivnih lastnosti in jih razložite!

Doma razmislite o vaših najboljših lastnostih, kot so na primer prijaznost, vestnost, odkritost, odgovornost, natančnost, prilagodljivost, pozitivnost, delavnost … Te lastnosti se morajo skladati z zahtevami delovnega mesta.

8. Naštejte mi 5 vaših negativnih lastnosti in jih razložite!

Nikakor ne odgovorite, da ste vzkipljivi, jezni, zadirčni, zahrbtni, nesramni, napadalni itd. To so negativne lastnosti, ki jih sicer imamo več ali manj vsi, vendar so na delovnem mestu najbolj nezaželene. Sprejemljive negativne lastnosti so na primer, da ste precej kritični do sebe in drugih, da ste npr. včasih naivni, da premlevate stvari, da daste veliko na mnenje drugih, da ste sramežljivi in podobno.

9. Kaj bi vaš trenuten nadrejeni povedal o vas?

Gre za kočljivo vprašanja. V vsakem primeru morate po večini izpostaviti samo dobre stvari, predvsem pa, da ste zelo delavni, kreativni, sposobni, poslušni in dobri v vsem, česar se spoprimete.

10. Povejte mi vse, kar veste o našem podjetju!

Pred vsakim razgovorom morate obvezno prebrati vse mogoče informacije o podjetju, v katerem želite delati. Več, kot boste vedeli o njem, večji vtis boste naredili na delodajalce. Izogibajte se govoru o negativnih zadevah podjetja.

Vsekakor morate vedeti približno, koliko zaposlenih ima podjetje, s čim se ukvarja, poznati morate njegove največje uspehe in mrežo poslovanja. Poznati morate ime direktorja, dobro je, če poznate tudi upravo in nadzorni svet ter podružnice in partnerje podjetja.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!