Primer slabega življenjepisa za delo

Življenjepis je ogledalo človeka. Predstavlja prvo srečanje kandidata za delovno mesto z delodajalcem. Na prvem srečanju pa je najpomembnejši prvi vtis. Da napravite dober prvi vtis, imate le nekaj sekund.Prvi vtis odloči o vsem

Ko se srečate z delodajalcem, prvi vtis naredite s svojo pojavo, s stiskom roke in s telesno govorico. Biti morate urejeni, profesionalni in izžarevati samozavest in zmago. Isto velja za življenjepis.

Prvi pogled delodajalca na življenjepis ga mora pozitivno presenetiti. Življenjepis mora zato imeti urejeno obliko, biti mora ustrezno strukturiran in delodajalec mora tudi pri življenjepisu (kot pri prošnji) takoj vedeti, kdo ste in na katero delovno mesto se prijavljate.

Glavne napake pri pisanju življenjepisa so:

1. Življenjepis ste napisali v odstavkih (kot zgoščeno besedilo)

Ni ga hujšega od življenjepisa v obliki spisa ali eseja, kjer delodajalec ne more v 2 sekundah najti, kar išče. Življenjepis mora biti lepo strukturiran, še najbolje s pomočjo tabel ali ločitvenih črt, in biti razdeljen po kategorijah, npr. izobrazba, delovne izkušnje, poznavanje tujih jezikov …

2. Podrobno ste opisali vaše šolanje

Nikogar ne zanima vaš uspeh iz osnovne šole, razen če je to edina izobrazba, ki jo imate. Delodajalca tudi ne zanima, da ste bili v osnovni šoli predsednik razreda. Ne zanimajo ga niti vsi predmeti, ki ste se jih učili. Zanima ga samo, katere šole ste obiskovali ter kdaj in predvsem tri glavne stvari, ki ste se jih naučili v šoli. Na primer, da znate zelo dobro koordinirat delo in voditi skupine …

3. Podroben opis vašega življenja

Nobenega delodajalca ne zanimajo vaši starši niti kje in kako ste odraščali.

4. Pozabili ste navesti vaše delovne izkušnje in uspehe

Glavni adut življenjepisa je, da poveste, kaj ste že delali in predvsem kakšne uspehe ste dosegli. Ste postavili spletno stran, ki je zelo uspešna? Ste vsak mesec nadpovprečno povečevali prodajo? Ste ustvarili uspešen delovni tim? To je bistvo življenjepisa, ki bo delodajalca prepričalo, da ste pravi kandidat za delo.

5. Pri pisanju življenjepisa ste naredili ogromno napak

Življenjepisi z jezikovnimi, slovničnimi in pravopisnimi napakami takoj pristanejo v košu, zato si tega nikakor ne dovolite. Noben delodajalec namreč ne želi zaposliti površnega delavca, saj za svoje podjetje išče le najboljše. Če se še za življenjepis niste uspeli potruditi, se najverjetneje tudi v službi ne boste trudili.

Pri pisanju življenjepisa se zato postavite v vlogo delodajalca in se vprašajte, kaj vas najbolj zanima o bodočih kandidatih. Vprašanja si zapišite, nato pa nanje odgovorite in tako boste 1 2 3 sestavili odličen življenjepis.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!