Pripravite se na pisanje življenjepisa

Preden začnete s pisanjem življenjepisa, poiščite prazen list papirja in nanj napišite Kaj želim, da novi delodajalec izve o meni?Pozabite na svojo osebnost – ne pripovedujte mu o tem, da ste zagnani, dobrovoljni, timski človek ali da imate radi živali. To jim seveda lahko poveste, vendar na profesionalen način.

Primer: Rad bi jim povedal, da sem tako dober v prodaji, da smo z delovno ekipo kljub recesiji, zamudah in uvajanju novih izdelkov neprestano presegali zadane delovne cilje.

Primer: Delodajalcu želim sporočiti, da smo v nekdanjem podjetju zaradi mojega odnosa do ljudi in timskega dela držali skupaj kljub prevzemu in kasnejših vzponih in padcih.

Na tej stopnji ne posvečajte pozornosti izbranim besedam in slovničnim napakam, ampak zabeležite tiste pomembne informacije o sebi, za katere menite, da bodo impresionirale delodajalca.

Spremenite sporočila v zaposlitveni jezik

Postavite se v vlogo novinarja in se domislite naslova življenjepisa, ki bo poudarjal eno izmed vaših kvalitet in bo pritegnil pozornost delodajalca.

Primer: Ciljno usmerjeni vodja prodaje, ki že leta zapored presega prodajne načrte.

Potem ko ste napisali privlačen naslov, ga pod njim v alinejah dopolnite z dejstvi, ki potrjujejo njegovo ključno trditev. Pomembno je namreč, da ste konsistentni in vsako trditev podkrepite z dokazom.

Primer:

Ciljno usmerjeni vodja prodaje, ki že leta zapored presega prodajne načrte.

  • štirikrat napredoval v roku 5. let,
  • ustvaril široko mrežo strank,
  • mesečno povprečno za 10 % presegal prodajne načrte,
  • inovativen pristop me je vodil do uspeha in sklenitev novih poslov,
  • večkrat povabljen k mentorstvu in na razne seminarje.

Odkrijte profesionalca v sebi

Za pisanje življenjepisa je mogoče dati samo eden absoluten nasvet, iz katerega izhaja vse drugo – dobro premislite o tem, kaj boste napisali v dokument, ki je odločilen za vašo kariero, in sicer tako, kot bi to počeli, če bi morali pripraviti predstavitev za zelo pomembno stranko ali za direktorja.

Ne prehitevajte, vzemite si čas, odkrijte profesionalca v sebi in poskrbite, da bo življenjepis odražal vašo moč.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!