Življenjepis iskalca prve zaposlitve

 Ko govorimo o iskalcih prve zaposlitve oz. o začetnikih, imamo v mislih sveže pečene diplomante različnih fakultet oz. drugih visokih in višjih šol. Pa tudi tiste, ki so zaključili srednjo šolo in se nameravajo zaposliti.

Kaj narediti, če ste začetnik in se želite prijaviti za službo, na katero se bodo prijavili številni bolj izkušeni kandidati?



1. Naj vas konkurenca ne prestraši: poudarite vaše šolske dosežke (če so dobri) in vaše osebnostne lastnosti (npr. zelo prijazen, ciljno usmerjen, zelo organiziran, rojen vodja), ki se najbolj skladajo z zahtevami želenega delovnega mesta:

 • omenite vse seminarje in delavnice, ki ste se jih udeležili. Dali vam bodo prednost pred tistimi, ki imajo le zahtevano znanje in delovne izkušnje. Dosežke navedite na tak način, da se boste predstavili kot velik poznavalec teorije na določenih področjih.
 • omenite lahko tudi, da ste samouki na področju najnovejše tehnologije in tehnike. Npr. da ste se sami s pomočjo interneta in knjig naučili osnov programiranja, grafičnega oblikovanja in postavljanja spletnih strani. Bodite pripravljeni na podrobna vprašanja o tem, zato pazite, da v življenjepisu navajate le tista področja, ki jih res obvladate.
 • poudarite, da ste mladi, zagnani in pripravljeni trdo delati, da bi se dokazali. Mnogi delodajalci obožujejo entuziastične in zagnane kandidate, saj v njih vidijo temelj za uspeh podjetja.

2. Izpostavite, da želite graditi kariero: poudarite, da se hitro učite in da si želite ustvariti kariero v tako uspešnem podjetju, kot je X (podjetje, za katero se prijavljate), ter da v razpisanem delu za vas vidite odlično karierno priložnost. Poudarite tudi, da ste pripravljeni na razna izobraževanja.

3. Izpostavite, kaj boste prinesli v podjetje

 • pozitivno naravnanost,
 • delovno naravo in pripravljenost na izobraževanja in izpopolnjevanja,
 • številno znanje, ki ste ga pridobili v šoli in na različnih izobraževanjih,
 • željo nekoč postati del vodstva tako uspešnega podjetja,
 • željo graditi kariero v enem od najboljših podjetij v panogi,
 • pripravljenost na učenje in trdo delo za doseganje ciljev podjetja,
 • izraziti morate željo po razgovoru, na katerem bodo delodajalci ugotovili, zakaj ste ravno vi pravi kandidat za službo,
 • navedite vsaj dve referenci, ki bi o vas povedali kakšno dobro besedo.

Dejstvo, da ste začetnik, naj vas ne odvrne od prijave na zaposlitev. Ne glede na to, kako dober življenjepis boste napisali, pa se morate zavedati, da vas bodo delodajalci zavrnili, če bodo v razpisu zahtevali, da imate najmanj 5 pet delovnih izkušenj. Temu kriteriju namreč brez izkušenj ne boste zadostili. Če pa podjetje išče nekoga z najmanj 6 meseci delovnih izkušenj, je vsekakor vredno poskusiti. Če boste poslali dober življenjepis, boste vsekakor povabljeni na razgovor. 

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!