9 največjih napak pri pisanju prošnje

1. Prošnje sploh ne napišete

Vedno, ko se prijavljate na določeno delovno mesto, morate poleg življenjepisa poslati tudi prošnjo, razen če delodajalec striktno zahteva samo življenjepis.2. Neupoštevanje slovničnih in pravopisnih pravil

Pri pisanju prošnje imejte vedno vključen črkovalnik, v vsakem primeru pa jo dajte v branje prijateljem ali znancem. Prošnja je namreč odraz vaše osebnosti, če bo napisana površno, bo delodajalec sklepal, da boste tudi delo opravljali površno.

3. Pozabili ste navesti delovno mesto, za katerega se prijavljate

Ko bo delodajalec bral vašo prošnjo, bo želel najprej vedeti, za katero delovno mesto se prijavljate. Če boste to pozabili navesti, boste dali delodajalcu vedeti, da niste sposobni upoštevati navodil in vaša prošnja bo pristala v košu.

4. Naslovili ste napačno osebo ali podjetje

Če pišete veliko prošenj, se hitro zgodi, da pozabite spremeniti naslovnika ali naziv podjetja. V prvem primeru bo prošnja prispela na napačen naslov, v drugem pa se boste konkretno osramotili jn prošnja bo spet pristala v košu.

5. Preveč domač ali prijateljski stil pisanja

Pri pisanju prošnje bodite vedno profesionalni in dosledni. Ne uporabljajte pogovornega jezika in si ne domišljajte, da je delodajalec vaš prijatelj. Seveda morate v prošnjo vključiti osebni stil, vendar s tem ne pretiravajte.

6. Priložili ste neformalno fotografijo

Čeprav ste se zaljubili v fotografijo z nedavne zabave, le-te nikakor ne pripenjajte k prošnji, še posebej ne, če v razpisu niso zahtevali fotografije. Sicer pa mora biti priložena fotografija vedno profesionalna in formalna.

7. Pošiljanje več prošenj naenkrat

Noben delodajalec noče videti, da ste prošnjo po elektronski pošti poslali več delodajalcem, zato naenkrat nikoli ne pošljite več prošenj, razen če prejemnike dodate na skrit način (bcc). Če bodo vidni vsi e-naslovi delodajalcev, vas bo imel vsak od njih za lenega in nezainteresiranega za ponujeno delovno mesto.

8. Uporaba neprofesionalnega e-naslova

Prošnje nikoli ne pošiljajte z zasebnega e-naslova, če se imenuje na primer Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. E-naslov naj vedno vsebuje vaše ime in priimek.

9. Pošiljanje starih prošenj

Preden pošljete prošnjo, je pomembno, da preverite, ali je aktualna. Poglejte, ali vsebuje vaše najnovejše delovne izkušnje in izobrazbo. Če boste na to pozabili, vas bodo imeli delodajalci za nedosledne in bodo vašo prošnjo za delo zavrnili.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!