Delo: ste izgoreli?

Poznate občutek neprijetnega ščemenja v nedeljo zvečer ob misli na nov delovni teden? Za večino ljudi je tovrstno počutje prehodno in se pojavlja v stresnih situacijah oziroma takrat, ko že nekaj časa niso bili na dopustu.Žal pa je vedno več takih, ki se tako počutijo dlje časa. Če ste med njimi tudi vi in vam petkovo popoldne predstavlja luč na koncu temačnega petdnevnega »tunela«, ste najverjetneje izgoreli.

Dlje časa trajajoča izgorelost je lahko nevarna za vaše zdravje, škodljiva za vašo zvezo, obenem pa lahko ogrozi vašo službo.

Kako vedeti, kdaj je »slabo obdobje« prešlo v izgorelost?

Do izgorelosti ne pride čez noč, nastaja počasi, skoraj neopazno. Velikokrat jo prepoznate šele, ko vas je že dodobra zajela.

Če ne veste, ali imate zgolj slab dan ali se vam dogaja kaj hujšega, smo v nadaljevanju našteli najbolj pogoste znake, ki kažejo na izgorelost.

1. Vseeno vam je za službene odnose

Če vas je minilo do lahkotnih klepetov s kolegi na hodniku in pri malici, potem v službi niste več s srcem.

2. Poslabšala se je kakovost vašega dela

Če vam gre služba na živce, enostavno ne morete dati vsega od sebe. Morda sploh ne opazite, da je kakovost vašega dela upadla, ali pa ste to opazili in vam je za to popolnoma vseeno.

3. Niste več ciljno usmerjeni

Bolj kot napredovanje v službi vas motivira komaj pričakovani konec delovnega dne. Prepoznavanje izgorelosti je ključnega pomena, to pa še ne bo rešilo vašega problema. Potrebna je akcija! Pogovarjajte se o tem sami s sabo ali z drugimi ljudmi, kajti s tem že nakazujete na akcijo proti izgorelosti. Ključno pa je, da se o vašem nezadovoljstvu pogovorite s šefom in mu poveste, kaj si želite početi in kaj pričakujete od dela.

To mu povejte na takšen način, da bo jasno razvidno, kako bo šef oz. podjetje profitiralo, če vas bo razporedil na drugo delovno mesto ali vam naložil drugačno delo.

Za delodajalce

Top informacije

Kaj je recesija?
Osnovne informacije o recesiji!

Kako je nastala recesija?
Zakaj ste naenkrat pristali na cesti?

Lektoriranje

Če potrebujete top lektoriranje, je Toplektoriranje prava izbira. Nudijo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje vseh vrst besedil.

Kakovostno lektoriranje

Nudimo kakovostno lektoriranje vseh vrst besedil po ugodni ceni. Ponujamo tudi prevajanje in oblikovanje nalog. Brezhibno lektoriranje diplomskih nalog samo 1,4 EUR na lektorsko stran.

Vedeževanje

Kako bo s službo, zdravjem? Bosta ostala skupaj? Najboljše vedeževanje, ki ga ne boste pozabili! Ljubezenski urok za vračanje partnerja, ki vas morda osreči. Najboljša vedeževalka Rabija vedežuje s srcem. Najbolje besplatno gatanje, na Balkanu!

Lajkajte nas

Drugi ponudniki del

Ugodno lektoriranje

Ponujamo hitro, kakovostno in ugodno lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil. Lektoriranje-1.si vključuje tehnični pregled.

Dodaten zaslužek

Potrebujete dodaten zaslužek? Imamo rešitev! Najdite pravo zaposlitev še danes!